Snabbrullportar

T-Center Sverige AB saluför BMP SWEDEN. Vi hjälper er att effektivisera arbetsflödet i er industri med snabbrullportar

DynamicRoll är en prisvärd, slitstark port som dessutom är självåterställande. Med moderna komponenter och högklassig automatik bidrar helheten till en säker port för en trygg arbetsmiljö. DynamicRoll är den vanligaste modellen som finns i olika utföranden men har alla gemensamt att de är utrustade med en drivmekanism som rullar upp portduken kring en vals som sitter dold bakom en kåpa placerad ovanför porthålet. Vi har även snabbgående dukvikportar Packdoor som används i stora öppningar ofta i fasad. Våra portar hjälper verksamheten att fungera optimalt. Vi guidar er till att välja rätt portmodell för er verksamhet.

Upptäck vårt breda utbud av specialanpassade och energismarta portlösningar

Dukrullporten i PVC är lämpad för industrier med högt trafikflöde. Hastigheten skapar ett problemfritt trafikflöde och effektiviserar arbetet. Till skillnad från traditionella industriportar som öppnar långsammare och släpper ut onödigt mycket värme, hjälper snabbrullporten till att bevara temperaturerna i respektive utrymme. Snabbrullportarna går att få med isolerad duk som är ett bra energisparande alternativ.

Vi har snabbrullportar för inomhusbruk och utomhusbruk, låga temperaturer, våta miljöer och renrumsmiljöer etc. Du som kund kan välja mellan en mängd olika tillval: nödöppningsfunktioner (UPS batteribackup), färger på portduk, siktruta i portduken och öppningsfunktioner. Våra snabbrullportar är vanligt förekommande i en mängd olika typer av industrier, några av dessa är:

 • Lagerindustri
 • Kylindustri
 • Frysindustri
 • Matindustri
 • Tillverkninsindustri
 • Kemisk industri
 • Tungindustri

UNIKT FÖR BMP DOORS: AIR

På tre av BMP Doors populäraste modeller DynamicRoll, Frigo1 och Frigo2 erbjuds AIR utförande. AIR är ett luftfläktsystem integrerat i skenorna på porten. På DynamicRoll AIR och Frigo1 AIR skapar luftfläktsystemet en luftbarriär av kall luft för att separera temperaturerna. Frigo2 AIRs luftbarriär är en kombination mellan varm och kall luft.

 • Hindrar fukt och isbildning på och runt porten
 • Skyddar produkterna från kontaminering av kondens
 • Säkrar arbetsmiljön, minskar risken för halka
 • Energisparande, konstanta temperaturer och inget kallras

Kundernas toppval – Snabbgående portar:

DynamicRoll- Snabbrullport

DynamicRoll är en komplett snabbgående port som erbjuder effektivitet, tillförlitlighet och låga drift- och underhållskostnader. Tack vare dess mångsidighet och utmärkta prestanda är den idealisk för ett brett spektrum av industrisektorer. Dess höga kvalitet säkerställer optimal och hållbar drift över tid. DynamicRoll är utrustad med ett flertal säkerhetsfunktioner och har även självåterställande duk. Vår standardport har en mängd olika tillval och nöd- och öppningsfunktioner. Snabbrullportarna är alltid specialanpassade efter kundens önskemål och behov.

DynamicRoll AIR´s luftbarriär är för miljöer där man behöver separera temperaturerna mellan två utrymmen samt hålla ute insekter i öppet läge.

Frigo1 & Frigo1 AIR – Kylrumsport

DynamicRoll Frigo1 är en självåterställande snabbrullport för kylrum som är utformad för att tillgodose behoven inom industrikylningssektorn. Den isolerade snabbrullporten är den perfekta lösningen för att undvika kallras och möjliggör snabba och säkra passager mellan olika temperaturzoner.

DynamicRoll Frigo1 AIR representerar utvecklingen av Frigo1 med ett integrerat dubbelt kallluft-fläktsystem som skapar en luftbarriär i porthålet. Denna teknik skapar optimalt luftflöde och förhindrar fukt och isbildning runt porten, vilket säkerställer att inga produkter kontamineras och samtidigt skapar den en riskfri arbetsmiljö. Framför allt hjälper AIR till att hålla nere energiförbrukningen genom att temperaturerna är konstanta utan kallras.

Frigo2 & Frigo2 AIR- Frysrumsport

DynamicRoll Frigo 2 är en självåterställande snabbrullport för frysrum som är speciellt utformad för att tillgodose behoven inom industrikylningssektorn. Utrustad med två separata dukar som skapar ett isolerat luftutrymme på ca 20cm i stängt länge. Frigo2 är anpassad för utrymmen med stora temperaturskillnader men framför allt minusgrader eftersom den hindrar isbildning och kondensering.

DynamicRoll Frigo2 AIR representerar utvecklingen av Frigo2 med ett integrerat fläktsystem som blåser både varm och kall luft ut från skenorna. Denna kombination skapar en luftbarriär i porthålet. Den nya tekniken skapar optimalt luftflöde och förhindrar fukt och isbildning runt porten, vilket säkerställer att inga produkter kontamineras och samtidigt skapar den en riskfri arbetsmiljö. Framför allt hjälper AIR till att hålla nere energiförbrukningen genom att temperaturerna är konstanta utan kallras. Frigo2 är det bästa valet när temperaturskillnaden mellan två utrymmen är stor.

B-Drive Push & Pull- Fasadport

DynamicRoll B-Drive är designad för att sitta i yttre fasad och i stora öppningar. Snabbrullporten har högt motstånd mot både vindklass och över/undertryck tack vare sitt Push & Pull system. Till skillnad från standard DynamicRoll som går ner genom gravitationskraft, drivs portduken både upp och ner av motorkraft. Detta gör porten stabil vid öppningar och stängningar trots extrema vindförhållanden. Beroende på storlek kan B-Drive uppnå vindklass 5. Den självåterställande duken skiljer sig från standard DynamicRoll eftersom den patenterade B-Drive duken självreparerar sig direkt på kollisionsplatsen. Den snabba portens hastighet går att ställa in till önskad fart, vanligen att gå snabbt upp och långsamt ner. Porten har ljusridå som standard för att öka säkerheten. Behövs en stark, snabb och säker port för utomhusmiljö är detta den rätta porten för ändamålet.

Food Inox- Hygienport

DynamicRoll Food Inox är en självåterställande snabbrullport speciellt framtagen för att möta alla behov inom livsmedelsindustrin eller andra industrier med höga hygienkrav. Snabbrullporten har skenor av smal design och rundade kåpor i en konstruktion av rostfritt stål. Rostfritt stål går att tvätta och gör porten motståndskraftig mot korrosion och förhindrar ansamling av vätska, damm eller andra föroreningar.

CB 125 – Renrumsport

DynamicRoll CB 125 är en snabbrullport anpassad för renrumsmiljö som ofta förekommer inom kemisk industri och i luftslussar. CB 125 är ISO 14644-1 Klass 5 certifierad och med detta erbjuderer snabbrullporten maximal säkerhet och skydd mot externa föroreningar. Rena rum kräver steril miljö med hög renlighet som ofta har övertryck eller undertryck i lokalerna. Renrumsporten är av ram i rostfritt stål och komponenterna är helt täckta eller integrerade vilket gör att den går att tvätta och är lättrengörlig, samt att den inte ansamlar orenheter. Den täta snabbrullporten i en kombo med det speciella glidsystemet gör att den skapar låg permeabilitet, detta säkerställer ett kontrollerat lufttryck. 

MS150 – Maskin- och transportbandsport

DynamicRoll MS-150 är en utmärkt snabbrullport för miljöer som kräver en mekanisk säkerhetsbarriär mellan arbetsområdet och utrustningen. PVC rullporten är utrustad med hård bottenbalk samt med mikrobrytare integrerad i sidoskenan för att säkerställa maximalt skydd. Om porten har ett hinder och inte kan stänga skickas informationen till maskinen och den stannar upp.

Packdoor- Dukviksport

Packdoor dukvikport är en säker höghastighetsport som klarar höga vindklasser och undertryck. Porten är därför idealistisk att monteras i stora öppningar i både utomhus- och inomhusmiljöer. Denna modell öppnas genom att portduken viks ihop upp mot taket. Tack vare de patenterade koniska skenorna har portmodellen en god lufttäthet. Dukvikporten är konstruerad för intensiv och kontinuerlig användning inom alla industrisektorer. Duken finns att få i utförande med ventilerat nät, tät presenning eller en kombination. Packdoor är den tekniska utvecklingen som ersätter gamla tunga portar som inte längre möter dagens industriella behov.

Megapack door – Hangarport

Megapack hangarportar är den perfekta lösningen för stora ytor och öppningar tex, hangarer och stora lager. Dukvikporten har dubbla dukar och en konstruktion av galvaniserat stål framtagen för extrema industriella behov där det är nödvändigt att göra stora logistiska rörelser. De industriella Fold-up portarna har maximal säkerhet, är snabbgående och är motståndskraftig mot starka vindar.

Packdoor Crane- Traversport

Den specialdesignade Packdoor Crane är en dukvikport anpassad för traverser, annan benämning traversport. Traversporten är den perfekta lösningen för stora öppningar med kransystem. Porten är motståndskraftig mot väder och vind och klarar därför att sitta i fasad. Fabriken anpassar sig efter önskade dimensioner och olika utföranden på dukfärg, siktruta och andra tillval går att tillmötesgå.

Utforska hela vårt sortiment av snabbgående portar
Utforska BIM-Modeller & DWG ritningar

Fler produkter